backgroundImage

soma





New Austrian Embassy, Bangkok - TH, 2013

Invited competition, honorable mention

The proposal intents to create an open and welcoming character and include all restrictions and necessary separations of public and private administrative spaces into a spatially fluid and continuous building. The building connects to the wall that encloses the embassy and turns it into a spatial element that contains all high security spaces.
A wooden lamellae facade connects the public and the proiate building parts which are positioned at different sides of the wall into one ensemble. The wooden lamellae create shaded entrance areas as well as contribute to a comfortable interior climate.
With strategically placed windows and external, wooden louvers for sun protection the energy demand for cooling is greatly reduced. The radiated cooling of the building parts and a draught-free fresh air supply create optimal comfort for the user. The minimal energy demand that remains is fully compensated by the generated solar energy of the photovoltaic installation on the roof thus accomplishing a future-oriented sustainable building.



Team: Alexander Matl, Thomas Buseck

Structural engineering: Brandstätter ZT GmbH

Climate engineering: Transsolar Energietechnik GmbH


1

exterior rendering / ©soma

1   2   3